Het gras is groener aan de overkant

Het gras is groener aan de overkant

Het gras is groener aan de overkant is een verhaal over draken en twee dappere kinderen. Het is een samen-lees-boek om voor te lezen aan kleuters vanaf  ±4 à 5 jaar en beginnende lezers die zelf de tekstballonnen kunnen lezen. De tekstballonnen zijn in vrij eenvoudige taal, de tekst bovenaan is voor gevorderde lezers bedoeld.

Een sprookjesachtig boekje, rijk aan details en met de natuur als decor. Een lieflijke vertelling over een Goedlachse Koning, over verschillend zijn en samenwerken, over hoe simpele oplossingen toch tot een groot resultaat kunnen leiden.

Het verhaal speelt zich af in een gefantaseerde tijd, in een onbestemd land maar met eigentijdse kinderen en met draken die op een eigentijdse wijze brullend met elkaar communiceren. Er wordt niet gevochten of oorlog gevoerd maar wel vergaderd en een plan gesmeed …

Voor wie meer wil weten zijn er pagina’s met extra weetjes,  teken- en aquareltips, meer over het kasteel van de Goedlachse Koning, meer over de berg van de draken, over ridders, dames en jonkvrouwen, vragen en handvatten voor leerkrachten.